Vianočnú večeru pre ľudí bez domova si v Bratislave pripravilo občianske združenie Vagus

Slovensko Správy

23.12.2019 (Webnoviny.sk) – Občianske združenie (OZ) Vagus, ktoré sa venuje sociálnej práci s ľuďmi bez domova v Bratislave, pripravilo pre týchto ľudí vianočnú večeru.

Každoročne vo Vaguse pripravujeme pre ľudí bez domova vianočnú večeru s programom a balíčkami. Snažíme sa vždy vymyslieť niečo nové a zároveň aj užitočné, aby im to nielen spríjemnilo deň, ale aj pomohlo prežiť zimu. Tento rok sa večera bude konať v pondelok 23. decembra, pričom dvere nášho nízkoprahového denného centra Domec otvoríme aj v utorok ráno, na Štedrý deň,“ uviedla pre agentúru SITA Marta Šeborová z OZ Vagus.

V tomto roku bude Domec prvýkrát otvorený 24. decembra, kde pripravia sviatočný obed. „Tentokrát to bude skôr o posedení, o tom, aby sa ľudia zahrali a dali si kávu, porozprávali sa. Novoročné sviatky vo Vaguse špeciálne neriešime, keďže je Domec už sprístupnený a pokračujú naše programy a služby pre ľudí bez domova v bežnej prevádzke,“ dodala Šeborová.

S bratislavským magistrátom počas vianočných sviatkov Vagus neplánuje usporiadať spoločné aktivity. „V súvislosti s vianočnými sviatkami nespolupracujeme s magistrátom na žiadnej akcii, skôr nocľahárne budú mať upravené prevádzkové hodiny, prípadne sa niektorí dobrovoľníci vyberú do ulíc po svojej linke s balíčkami pre ľudí bez domova, a tiež s čajom či kávou,“ informoval Vagus. Marta Šeborová a dodala, že „ak chcú ľudia počas sviatkov potešiť ľudí bez domova, naše odporúčanie znie, nech si ich všímajú, nech prejavia záujem, spýtajú sa ich, ako sa majú, v ideálnom prípade im kúpia teplý čaj alebo niečo, čo konkrétne bude človek v danej chvíli potrebovať.“

Viac k témam: bezdomovci, OZ Vagus, Vianočná Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Vianočnú večeru pre ľudí bez domova si v Bratislave pripravilo občianske združenie Vagus © SITA Všetky práva vyhradené.