Charles Leclerc predĺžil zmluvu s Ferrari, vedenie tímu presvedčil hneď vo svojej prvej sezóne F1

MOTOR šport Šport

23.12.2019 (Webnoviny.sk) – Monačan Charles Leclerc bude až do roku 2024 jazdiť vo farbách Ferrari v prestížnom motoristickom seriáli Formula 1. Pôvodná dohoda medzi rodákom z Monte Carla a talianskou stajňou platila do konca sezóny 2021, tesne pred Vianocami sa obe strany dohodli na predĺžení spolupráce o ďalšie tri roky. Informáciu priniesol oficiálny web tímu.

Leclerc prišiel do jazdeckej akadémie Ferrari ešte v roku 2016 a dve sezóny plnil úlohu testovacieho pilota. Premiéru v F1 zažil až vlani vo farbách tímu Alfa Romeo Sauber. Po vydarenom debute v „kráľovnej motoršportu“ zamieril do Ferrari a v ročníku 2019 obsadil v hodnotení jednotlivcov štvrté miesto za Lewisom Hamiltonom, Valtterim Bottasom a Maxom Verstappenom. V 21 veľkých cenách nazbieral 264 bodov, desaťkrát stál na pódiu a dvakrát sa tešil z víťazstva.

„Som veľmi rád, že zostávam vo Ferrari. Minulá sezóna bola pre mňa ako zo sna, pretože som ju mohol stráviť v najslávnejšom tíme F1. Nemôžem sa dočkať toho, že budem naďalej prehlbovať môj vzťah s celým tímom. Už teraz sa teším na to, čo prinesie budúcnosť a netrpezlivo čakám na nasledujúcu sezónu,“ uviedol 22-ročný Leclerc pre portál formula1.ferrari.com.

Viac k témam: F1 Formula 1, Scuderia Ferrari
Zdroj: Webnoviny.sk – Charles Leclerc predĺžil zmluvu s Ferrari, vedenie tímu presvedčil hneď vo svojej prvej sezóne F1 © SITA Všetky práva vyhradené.