Brat zastrelil mladšiu sestru, pretože si ho zablokovala na Facebooku

Správy Svet

3.12.2019 (Webnoviny.sk) – Na Aljaške zatkli muža, ktorý zastrelil svoju mladšiu sestru po tom, ako si ho zablokovala alebo odstránila z priateľov na sociálnej sieti Facebook. Polícia z mesta Anchorage uviedla, že 27-ročný Moses Tony Crowe spáchal trestný čin počas Dňa vďakyvzdania po hádke s Amandou Rose Owen.

Žena zomrela po prevoze do nemocnice

Polícia prišla do domu v Anchorage o 15:14 tamojšieho času po tom, ako ju upozornili na streľbu. Na mieste našli 23-ročnú ženu so strelným poranením v hornej časti tela. Zomrela po prevoze do neďalekej nemocnice.

Noviny Anchorage Daily News uviedli, že policajti v ten deň prijali dva telefonáty týkajúce sa prípadu. Najprv im volal muž, ktorý sa identifikoval ako strýko obete. Podľa vlastných slov počul ranu, keď pripravoval jedlo a následne našiel ženu, ktorá bola „v bezvedomí, no dýchala“.

Zásah špeciálneho tímu SWAT

Potom volala na políciu stará matka páchateľa, ktorá bola zároveň svedkyňou celého incidentu. Ako objasnila, sedela na posteli a rozprávala sa s Owen, ktorá sedela na stoličke, pričom v náručí mala ročného syna. V tom prišiel do miestnosti Crowe, ktorého nahnevalo, že si ho sestra odstránila z priateľov alebo zablokovala na Facebooku.

Vnuk potom vytiahol z vrecka zbraň, namieril a vystrelil. Stará matka uviedla, že muž predchádzajúcu noc pil alkohol a spal až do popoludnia.

Crowe po streľbe povedal starej matke, že „strávi zbytok života za mrežami“ a požiadal ju, aby nevolala políciu s tým, že „on to tak nemyslel“. Krátko po tom odišiel z domu. Na jeho zatknutí sa podieľal aj špeciálny tím SWAT. Strelec vyšetrovateľom povedal, že sestru zabil nešťastnou náhodou, keď si „krútil zbraň okolo prsta“. Kauciu stanovili na 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 453-tisíc eur).

Viac k témam: streľba, zabitie
Zdroj: Webnoviny.sk – Brat zastrelil mladšiu sestru, pretože si ho zablokovala na Facebooku © SITA Všetky práva vyhradené.