Richter nepovažuje leták ministerstva za napomáhanie Smeru v predvolebnej kampani

Slovensko Správy

18.12.2019 (Webnoviny.sk) – Letáky, ktoré posielalo ľuďom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, neboli súčasťou predvolebnej kampane strany Smer-SD. Povedal to po stredajšom zasadnutí vlády SR šéf ministerstva Ján Richter (Smer-SD).

Informovanie občanov o zmenách

Podľa jeho slov išlo iba o informovanie občanov, pretože na konci kalendárneho roka prešlo viacero poslaneckých návrhov, ktoré menia viaceré pravidlá.

Na letákoch bola fotografia Richtera a text o tom, čo všetko ministerstvo v oblasti zaviedlo. „My sme predtým transparentne avizovali, že budeme občanov informovať takouto formou. Ja som presvedčený, že je to v súlade so zákonom,“ povedal Richter.

Leták „Pomáhame ľuďom“

Transparency International Slovensko (TIS) v pondelok 16. decembra obvinilo ministerstvo práce, že pomáha Smeru-SD s politickou kampaňou. Podľa TIS vytlačili a rozposlali vyše dva milióny letákov „Pomáhame ľuďom“. Leták je skôr propagáciou Richtera a jeho ministerstva ako informačným dokumentom, dodala organizácia.

Dokopy tlač a distribúcia týchto letákov vyšla štát na 104-tisíc eur. Podľa TIS je takéto zneužitie štátnych peňazí na nepriamu volebnú kampaň porušením princípu férovej volebnej súťaže. „Okamžite preto podávame podnet volebnej komisii,“ napísala organizácia.

Viac k témam: minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020, TIS Transparency International Slovensko, volebná kampaň
Zdroj: Webnoviny.sk – Richter nepovažuje leták ministerstva za napomáhanie Smeru v predvolebnej kampani © SITA Všetky práva vyhradené.