Bývalý generálny prokurátor Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Kočnerom

Slovensko Správy

19.11.2019 (Webnoviny.sk) – Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Marianom K. Informoval o tom spravodajský portál Noviny.sk, podľa ktorého Trnka vypovedal takmer štyri hodiny.

„Polícia preveruje obsah zaistenej nahrávky medzi dvomi osobami, ktorých hlasy sú podobné s hlasmi Mariana K. a Dobroslava Trnku. Obsah rozhovoru naznačuje obchodovanie s nahrávkou Gorila,“ píše portál.

Vulgárne nadávky Trnkovi

Podľa nahrávky Marian K. Trnkovi vulgárne nadáva, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Podľa zdroja oboznamovaného s vyšetrovaním polície Trnka vypovedal na východe Slovenska pred vyšetrovateľmi NAKA pre preverovanie korupcie.

K údajnej nahrávke Mariana K. mali byť podľa spomínaného portálu vypočutí aj ďalší ľudia. Konkrétne osoby, ktoré Marian K. pri vulgárnom rozhovore s Trnkom spomína a ktoré mali s nahrávkou Gorily snahu vydierať finančníka Haščáka.

Vypovedal už aj Haščák

Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko pre televíziu Joj potvrdil, že Haščák už vypovedal na polícii.

„K výpovedi došlo cca pred desiatimi dňami u príslušného vyšetrovateľa, myslím, že to bolo v Košiciach. Pán Haščák podľa mojich informácií zopakoval, čo sme uviedli vo verejnom stanovisku. To znamená, že ho nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral,“ uviedol Danko.

Trnku pre podozrivú nahrávku o údajnom pokuse vydierať Haščáka nahrávkou Gorily musel zbaviť mlčanlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Podarilo sa to až na druhý pokus.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý generálny prokurátor Trnka vypovedal v kauze nahrávky s Kočnerom © SITA Všetky práva vyhradené.