Taribo West prezradil príčinu prehry Nigérie na MS 1998, dôvodom bola prehýrená noc s Afričankami

Futbal Šport

11.4.2020 (Webnoviny.sk) – Niekdajší nigérijský reprezentačný obranca Taribo West poodhalil príčinu prehry „superorlov“ s Dánmi (1:4) v osemfinále MS 1998 vo Francúzsku. Mužstvo trénerského svetobežníka Boru Milutinoviča vtedy vyhralo základnú D-skupinu, v ktorej triumfovali nad silnými Španielmi (3:2) aj Bulharmi (1:0).

V osemfinále sa v podaní Nigérijčanov očakávalo uhasenie „dánskeho dynamitu“, no nestalo sa. Afričania neprekročili tieň z „mundialu“ 1994 v USA, kde taktiež v osemfinále nestačili na neskorších finalistov z Talianska (1:2 po predĺžení), a do štvrťfinále tak prenikli Dáni. Navyše, po suverénnom výsledku aj priebehu stretnutia.

Hráči si do hotela prepašovali dievčatá

„Čítal som kadejaké správy, že pred zápasom s Dánskom sme údajne navštívili nočné kluby. Nič o tom neviem. Avšak, viem, že niekoľko spoluhráčov prepašovalo do nášho hotela dievčatá z Afriky. Videl som to na vlastné oči,“ povedal West pre web punchng.com.

West bol na spoluhráčov nahnevaný

Niekdajší hráč francúzskeho Auxerre či oboch milánskych veľkoklubov má dodnes na spoluhráčov „ťažké srdce“ pre ich neprofesionálny prístup.

„Na ihrisku bolo vidieť, že nemajú žiadnu silu. Po prehýrenej noci so ženami boli unavení. Veľmi som sa na nich hneval. Urobili to preto, lebo si boli istí, že s Dánmi bez problémov vyhráme,“ dodal 46-ročný Taribo West, ktorý počas kariéry nosil na hlave zelené stromčeky či iné extravagantné účesy.

Viac k témam: MS vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Taribo West prezradil príčinu prehry Nigérie na MS 1998, dôvodom bola prehýrená noc s Afričankami © SITA Všetky práva vyhradené.