Neboli sme ostražití, povedal Mourinho po prehre ManUtd s „kohútmi“

Futbal Šport

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Po troch víťazstvách zaznamenal portugalský futbalový tréner José Mourinho vo štvrtom zápase na lavičke anglického Tottenhamu Hotspur prvýkrát okúsil pocit prehry.

„Kohúti“ v stredajšom stretnutí 15. kola Premier League podľahli 1:2 na trávniku Manchestru United, kde ho vlani 18. decembra odvolali z postu hlavného kormidelníka. Už v 6. min duelu na Old Trafforde otvoril skóre domáci útočník Marcus Rashford.

Krátko pred prestávkou predviedol technické zručnosti v šestnástke záložník hostí Dele Alli a bolo 1:1. Triumf „červených diablov“ zariadil v 49. min z pokutového kopu opäť Rashford.

Mourinho o zákroku pred pokutovým kopom

Mourinha po záverečnom hvizde hnevalo, akým spôsobom sa domáce mužstvo dopracovalo k druhému gólu. Mal pocit, že pred penaltovým zákrokom Francúza Moussu Sissoka na Rashforda to hráči Tottenhamu protivníkovi výrazne uľahčili vlastnou nedôslednosťou.

„Do druhého polčasu sme vstúpili inkasovaným gólom, aké by sme nemali dostávať. Neboli sme ostražití, pri vhadzovaní sme zaspali a dovolili Rashfordovi zaútočiť. Akonáhle sa ocitne v pokutovom území, brániť ho býva ešte ťažšie. Bol múdrejší a počkal si na kontakt. United by si v prvom polčase zaslúžili vyhrávať aj 2:0, potom sme však prevzali kontrolu nad priebehom zápasu. Gól po zmene strán však domácim umožnil hrať tak, ako chceli,“ poznamenal 56-ročný rodák zo Setúbalu podľa webu BBC Sport.

„Červení diabli“ sú v tabuľke na šiestom mieste

Manchester United neprehral ani v jednom z ostatných 138 domácich zápasov v Premier League, v ktorých strelil prvý gól. Počas tejto úctyhodnej šnúry zaznamenal 125 víťazstiev a 13 remíz.

„Tieto tri body sú pre nás veľmi cenné. V tejto sezóne sme uhrali príliš veľa remíz a nedotiahli do víťazného konca dobre rozohraté stretnutia. Rashford odohral najlepší duel pod mojím vedením,“ vyhlásil kouč ManUtd Ole Gunnar Solskjaer.

United po víťazstve preskočili v tabuľke stredajšieho súpera a aktuálne figurujú na 6. mieste (21 bodov, pozn.), Tottenham je ôsmy (20).

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Neboli sme ostražití, povedal Mourinho po prehre ManUtd s „kohútmi“ © SITA Všetky práva vyhradené.