Messi odmietol špekulácie o prestupe do Interu Miláno, správy o transfere označil za výmysel

Futbal Šport

11.4.2020 (Webnoviny.sk) – Argentínsky futbalista Lionel Messi odmietol nedávne špekulácie o chystanom prestupe do talianskeho Interu Miláno.

Čoskoro 33-ročný kapitán španielskeho FC Barcelona má s „blaugranas“ kontrakt platný iba do konca budúcej sezóny 2020/2021 a naštrbené vzťahy s prezidentom Josepom Maríom Bartomeuom, ktoré sa v ostatných týždňoch prepierajú v médiách, nasvedčujú tomu, že k podpisu novej zmluvy s FCB tak skoro nedôjde.

Správy o prestupe sú vraj výmysel

Špekulácie o možnom odchode 6-násobného najlepšieho svetového futbalistu na milánske San Siro pred časom podporil prezident Interu Miláno Massimo Moratti, keď vyhlásil: „Získať Messiho už nie je zakázaná túžba.“

Argentínčan, ktorý má v súčasnom pracovnom dokumente zakotvenú klauzulu, že 30. júna 2020 môže odísť z Barcelony do ktoréhokoľvek iného klubu, však správy o prestupe do Interu Miláno označil ako „výmysel“.

Podľa televíznej stanice ESPN však situáciu so záujmom sleduje hlavne kouč anglického Manchestru City Pep Guardiola, Messiho niekdajší tréner v Barcelone. V organizácii z Etihad Stadium navyše športovému úseku šéfuje ďalší exbarcelonský funkcionár Txiki Begiristain.

Podmienečný trest za daňové úniky

Messi pôsobí v Barcelone celú profesionálnu kariéru. Napriek tomu, že na odchod nepomýšľa, na jeseň však v rozhovore pre katalánsku rozhlasovú stanicu RAC1 prezradil, že v sezóne 2013/2014 bol k nemu blízko.

Dôvodom boli problémy s daňovými orgánmi, ktoré neskôr vyústili až do súdneho procesu a uloženia podmienečného trestu za daňové úniky vo výške 4,1 milióna eur.

„Boli časy, keď som bol pre mnohé okolnosti veľmi unavený. Niekoľkokrát, hlavne v rokoch 2013 a 2014, som mal problémy so španielskym ministerstvom financií,“ povedal vtedy Messi.

Messi mal v úmysle odísť

Tridsaťdvaročný rodák z Rosaria priznal, že spomenuté obdobie ho veľmi ťažilo. Trápenie sa prenieslo aj na jeho najbližších.

„Najlepšie na tom však bolo, že naše deti boli ešte malé a nemali potuchy, že sa deje niečo zlé. Mal som vtedy v úmysle odísť, nie preto, že som chcel opustiť Barcelonu, ale preto, čo sa dialo,“ doplnil Messi, ktorého v júli 2016 podmienečne odsúdili na 21 mesiacov.

Viac k témam: prestup
Zdroj: Webnoviny.sk – Messi odmietol špekulácie o prestupe do Interu Miláno, správy o transfere označil za výmysel © SITA Všetky práva vyhradené.