Letná olympiáda v Tokiu (streľba – vzduchová puška): Patrik Jány vo finále bojoval o medailu, zdolal aj bronzového z Ria

Ostatné športy Šport

25.7.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 25. júla 9:16

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány skončil na siedmom mieste v disciplíne vzduchová puška na 10 m na olympijských hrách v Tokiu.

Eliminácia s Kozenieskym

Dvadsaťtriročný olympijský debutant si po výborne zvládnutej kvalifikácii a štvrtom mieste vybojoval účasť v osmičke najlepších, ale v záverečnej medailovej hre nervov už neuspel.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

V desiatich výstreloch dvakrát dosiahol výkon slabší ako 10 a napokon sa ocitol v eliminácii s Američanom s Lucasom Kozenieskym. Ak by nad ním zvíťazil, vyhol by sa siedmemu miestu a pokračoval by v súťaži. Mladý Slovák dosiahol výsledok 9,8, kým Američan 10,2.

Zlato pre Shanera

Jány vo svojej premiére na OH zdolal bronzového medailistu z Ria de Janeiro Rusa Vladimira Maslennikova, ktorý skončil ôsmy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 25. júl (fotografie)

Olympijským víťazom stal Američan William Shaner, ktorý v záverečnej eliminácii odsunul na druhé miesto Číňana Li-chao Šenga. Výsledný výkon Shanera 251,6 bodu je hodnota nového olympijského rekordu. Bronz si vystrieľal ďalší čínsky reprezentant Chao-žan Jang.

V kvalifikácii dosiahol Jány v konkurencii 47 strelcov štvrtý najlepší výkon 630,5 bodu. Lepší ako 23-ročný slovenský debutant na OH boli iba víťazný Chao-žan Jang (632,7), Američan Lucas Kozeniesky (631,5) a Shaner (630,8).

V osemčlennom finále boli aj Turek Omer Akgun, Rus Vladimir Maslennikov, Maďar István Péni a nakoniec strieborný Li-chao Šeng.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (streľba – vzduchová puška): Patrik Jány vo finále bojoval o medailu, zdolal aj bronzového z Ria © SITA Všetky práva vyhradené.