Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Matej Beňuš predviedol čistú jazdu a má takmer isté semifinále

Šport Vodný slalom

25.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenskému reprezentantovi vo vodnom slalome Matejovi Beňušovi patrí druhá priečka po prvej časti kvalifikácie v kategórii C1 na olympijských hrách v Tokiu.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 25. júl (fotografie)

Beňuš absolvoval svoju jazdu bez zaváhania vo výslednom čase 99,61 s a z 18-členného štartovného poľa ho zdolal len Slovinec Benjamin Savšek. Napriek dvom trestným sekundám bol rýchlejší o 79 stotín sekundy.

Na Beňuša čaká od 8.08 SELČ ešte druhá kvalifikačná jazda, ale prakticky už má istotu postupu do semifinále. Postúpi tam najlepších pätnásť singlkanoistov, ráta sa lepšia z dvoch kvalifikačných jázd.

„Som spokojný, je to pohodička. Išiel som naplno, až v troch štvrtinách trate som to začal trochu istiť. Na istotu sa nedá ísť. Trochu ma mrzí, že budem musieť ísť aj druhú jazdu, keďže už zajtra mám semifinále. Trať sa mi až tak nepáči, je tam aj jedna kombinácia bránok na neregulárnom mieste,“ uviedol Beňuš v rozhovore pre RTVS.

Obhajca striebornej medaily z Ria de Janeiro Beňuš má v Tokiu jednoznačný cieľ získať medailu. Zverenec Petra Škantára je jedným z troch singlkanoistov, ktorí sa postarali o medailový zásah Slovenska na všetkých šiestich olympijských hrách v ére modernej samostatnosti. Päťkrát bral medailu Michal Martikán, raz Juraj Minčík a zatiaľ naposledy v Riu práve Beňuš.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, vodný slalom – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Matej Beňuš predviedol čistú jazdu a má takmer isté semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.