„Králi“ vyhrali aj po siedmy raz v sérii, Rangers v predĺžení prehrali a Makar pridal tri asistencie (video)

Hokej Šport

12.3.2020 (Webnoviny.sk) – Päť zápasov bez slovenskej účasti ponúkla v stredu NHL. Už siedme víťazstvo v sérii si pripísali hráči Los Angeles, doma si poradili s Ottawou 3:2. Desiaty triumf „kráľov“ z posledných trinástich zápasov spečatil v 56. min český útočník Martin Frk a jeho tím opustil poslednú priečku v Západnej konferencii NHL. Spadli na ňu hokejisti San Jose.

Hráči New Yorku Rangers aj so šťastím vyrovnali 13 sekúnd pred koncom tretej tretiny súboj s domácim Coloradom na 2:2, ale z ľadu v Denveri napokon odchádzali ako zdolaní.

Tromi asistenciami sa vo víťaznom tíme zaskvel jeden z najproduktívnejších nováčikov sezóny obranca Cale Makar. Dvadsaťjedenročný rodák z Calgary dosiahol métu 50 bodov.

Tím Avalanche zostal na druhom mieste Centrálnej divízie aj Západnej konferencie o dva body za St. Louis. Obhajca trofeje vyhral v Anaheime 4:2 v zápase dohrávanom z 11. februára. Vtedy sa nemohlo pokračovať v dôsledku srdcovej príhody obrancu Blues Jaya Bouwmeestera.

„Odviedli sme dobrú prácu. Sústredili sme sa na zápas a zostali v dobrom nastavení až do konca,“ vyhlásil obranca Alex Pietrangelo, autor dvoch gólov St. Louis, na oficiálnom webe NHL.

Výsledkové sumáre NHL

streda:

Los Angeles – Ottawa 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Chicago – San Jose 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)

Anaheim – St. Louis 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Colorado – New York Rangers 3:2 po predĺžení (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

Edmonton – Winnipeg 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – „Králi“ vyhrali aj po siedmy raz v sérii, Rangers v predĺžení prehrali a Makar pridal tri asistencie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.