Juventus Turín hlási prvý prípad koronavírusu, pozitívny test mal obranca

Futbal Šport

12.3.2020 (Webnoviny.sk) – Obranca Juventusu Turín Daniele Rugani mal pozitívny test na nový koronavírus. Oznámilo to vedenie úradujúceho talianskeho majstra v stredu večer vo vyhlásení na sociálnych sieťach. Rugani je oficiálne prvý hráč z najvyššej futbalovej súťaže v krajine, ktorá je v Európe najviac postihnutá novou formou koronavírusu.

Nevykazuje znaky ochorenia

Dvadsaťpäťročný futbalista zatiaľ nevykazuje žiadne znaky ochorenia, jeho zamestnávateľ však robí potrebné opatrenia na zabezpečenie karantény. V tejto súvislosti sa javí ako nepravdepodobné odohrať budúci týždeň odvetný zápas osemfinále LM medzi Juventusom a Olympique Lyon.

V pohotovosti sú aj funkcionári a hráči Interu Miláno, kde hráva slovenský reprezentant Milan Škriniar. Práve Milánčania boli uplynulú nedeľu súpermi hráčov Juventusu v 26. kole Serie A (prehrali 0:2), a preto klub zvažuje prerušenie tréningov a zavedenie karantény pre hráčov aj realizačný tím.

Cristiano Ronaldo bol v Portugalsku

Rugani v tejto sezóne odohral za Juventus iba sedem zápasov. V spomenutom domácom súboji proti Interu Miláno bol iba medzi hráčmi, ktorí nemohli zasiahnuť do zápasu a nebol ani na štadióne v Turíne. Zápas sa hral bez divákov na základe vtedy platného nariadenia talianskej vlády o koronavíruse.

Zatiaľ čo v Juventuse prepukol prvý prípad koronavírusu, najväčšia klubová hviezda Cristiano Ronaldo bola v tom čase doma v Portugalsku na návšteve u chorej matky. Tú postihla minulý týždeň mozgová príhoda. Portugalský útočník zatiaľ podľa vyhlásenia Juventusu zostáva v Portugalska a bude čakať na ďalší vývoj udalostí.

Viac k téme Koronavírus

Viac k témam: Koronavírus, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Juventus Turín hlási prvý prípad koronavírusu, pozitívny test mal obranca © SITA Všetky práva vyhradené.