Dlh Manchestru United vzrástol o 55 percent, škrt urobila neúčasť v Lige majstrov

Futbal Šport

20.11.2019 (Webnoviny.sk) – Dlh anglického futbalového veľkoklubu Manchester United vzrástol medziročne o 55 percent na približne 450 miliónov eur. „Červeným diablom“ sa v aktuálnej sezóne príliš nedarí, že do svojho kádra v lete získali okrem iných aj Harryho Maguira, Aarona Wana-Bissaku či Daniela Jamesa.

Dlh klubu vzrástol napriek tomu, že sa zvýšila príjmová stránka rozpočtu anglického tímu. Škrt vedeniu United urobila absencia v prestížnej Lige majstrov, v ktorej sa dá dobre „zarobiť“ na odmenách za úspešné výsledky, ale aj na televíznych právach.

„Naším hlavným cieľom je zisk trofejí. Chceme hrať rýchly a ofenzívny futbal, popritom tiež vychovávať kvalitných hráčov z našej akadémie. Tento cieľ sa nám nepodarí naplniť zo dňa na deň a vyžaduje si množstvo investícií. Veríme, že sme na správnej ceste,“ uviedol výkonný riaditeľ klubu Ed Woodward.

Mládežnícku základňu považuje za dostatočne konkurencieschopnú a v prípade dlhodobých investícií očakáva, že sa z nej stane srdce celej organizácie.

Viac k témam: dlh, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Dlh Manchestru United vzrástol o 55 percent, škrt urobila neúčasť v Lige majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.