Američania obvinili Čínu z masívneho kybernetického útoku, vraj ukradla osobné údaje miliónov ľudí

Ekonomika Informatika

11.2.2020 (Webnoviny.sk) – Čína odmietla obvinenie zo strany Spojených štátov, ktoré tvrdia, že štyria členovia čínskej armády prenikli do počítačovej siete americkej spoločnosti Equifax a ukradli osobné údaje desiatkam miliónom ľudí.

Ministerstvo spravodlivosti USA v pondelok uviedlo, že Peking stojí za jedným z najväčších hekerských útokov zameraných na spotrebiteľské dáta v histórii.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí povedal, že „krajina bojuje proti všetkým kybernetickým útokom“ a chráni kybernetickú bezpečnosť. Dodal, že „nikdy nebola súčasťou žiadnej kybernetickej krádeže obchodných tajomstiev“.

Hovorca tiež vyhlásil, že posledné udalosti ukazujú, že Washington „sa zapája do rozsiahlych, organizovaných kybernetických krádeží, špionáže a sledovania aktivít zahraničných vlád, spoločností a jednotlivcov“. „Čína je takisto ich obeťou,“ dodal.

Viac k témam: kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Američania obvinili Čínu z masívneho kybernetického útoku, vraj ukradla osobné údaje miliónov ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.