Viac ako 500 rybárov uviazlo na ľadovej kryhe, záchranná akcia trvala niekoľko hodín (video)

Zaujímavosti

29.1.2020 (Webnoviny.sk) – Ruskí záchranári pomohli 536 rybárom, ktorí uviazli na obrovskej ľadovej kryhe po tom, čo sa odtrhla od sibírskeho ostrova Sachalin. Informovali o tom predstavitelia záchranných služieb s tým, že zhruba 60 ľuďom sa v utorok večer podarilo dostať na breh svojpomocne. Záchranná operácia trvala takmer sedem hodín. Podľa niektorých rybárov, kým ich zachránili, bola prasklina v ľade široká už 200 metrov.

Zábery z miesta incidentu ukazujú skupiny ľudí, ktorí využili menšie ľadové kryhy ako plte, aby sa dostali späť na breh, zatiaľ čo sa veľká kryha pomaly vzďaľovala ďalej do mora.

Záchranné služby zachraňovali uviaznutých rybárov v Sachalinskej oblasti už tretí raz v priebehu týždňa. Zhruba 300 ľudí uviazlo na ľadovej kryhe 22. januára a v nedeľu sa to stalo 600 ďalším. Miestne úrady z toho vinia rybárov, ktorí ignorujú bezpečnostné varovania a chodia loviť ryby aj napriek riziku, že sa s nimi odtrhne ľad.

Viac k témam: rybár, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Viac ako 500 rybárov uviazlo na ľadovej kryhe, záchranná akcia trvala niekoľko hodín (video) © SITA Všetky práva vyhradené.