Španieli skupujú v obchodoch alkohol, doma si robia vlastné bary, aby prežili karanténu

Zaujímavosti

3.4.2020 (Webnoviny.sk) – Toaletný papier je v Španielsku „out“, regále supermarketov sú ho plné. Namiesto neho Španieli hromadia pivo a víno, olivy, zemiakové lupienky a čokoládu, alebo tieto produkty vo zvýšenej miere konzumujú, aby tak ľahšie preklenuli prísne pravidlá súvisiace s krízou okolo koronavírusu. Zákaz vychádzania platí v celej krajine už od 15. marca.

Viac o téme Koronavírus

Podľa štúdie odborného časopisu Inforetail nakúpili Španieli minulý týždeň takmer o 80 percent viac piva a o 60 percent viac vína ako týždeň predtým.

Pri olivách sa predajné čísla zvýšili až o 94 percent, teda sa takmer zdvojnásobili. Na odbyt idú aj lupienky, čokoláda, zmrzlina a sardely, ktorých predaj stúpol od 76 do 87 percent.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Médiá prišli aj s vysvetlením tohto zaujímavého fenoménu. Španieli, ktorí za normálnych okolností všade plnia letné terasy a bary, si „teraz vytvárajú svoj vlastný bar doma“, komentoval nezvyčajnú situáciu mienkotvorný denník El País.

Viac k témam: alkohol, Koronavírus, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Španieli skupujú v obchodoch alkohol, doma si robia vlastné bary, aby prežili karanténu © SITA Všetky práva vyhradené.