Vytýčili termínu súdu v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, obžalovaná je aj Alena Zs.

Slovensko Správy

25.2.2020 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil na 31. marca prvé pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Prípad bude pojednávať senát z pracoviska v Banskej Bystrici. Vo veci čelia obžalobe Alena Zs., ktorá je súdená aj v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka.

Tiež Roman O. a Vladimír M. Roman O. bol podľa obžaloby objednávateľom vraždy, Alena Zs. sprostredkovateľkou objednania a Vladimír M. objednávku prevzal a zadal ju vykonať. V pôvodnom konaní už bol v tejto veci právoplatne odsúdený Štefan Kaluz, ktorý na obeť strieľal na 25 rokov odňatia slobody.

Roman O. je momentálne stíhaný väzobne a Vladimír M. je už vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Alena Zs. je vo väzbe pre vraždu Kuciaka.

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Strelec Kaluz však objednávateľa neprezradil. Alena Zs. v minulosti robila Romanovi O. politickú kampaň na post primátora Hurbanova proti zavraždenému Basternákovi. Vladimír M. je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

Viac k témam: vražda exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka
Zdroj: Webnoviny.sk – Vytýčili termínu súdu v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, obžalovaná je aj Alena Zs. © SITA Všetky práva vyhradené.