Video: Na dvore našli čistokrvné šteňa psa dingo, Wandi sa stal hviezdou na Instagrame

Správy Svet

7.11.2019 (Webnoviny.sk) – V austrálskom meste Wandiligong v štáte Victoria našli na dvore za domom čistokrvné šteňa psa dingo. Wandi má menej ako jeden rok. Lyn Watson z Austrálskej nadácie na záchranu dingov, uviedla, že získať čistokrvné šteňa je veľká vzácnosť a nový prírastok sa tak stane dôležitou súčasťou šľachtiteľského programu na záchranu tohto ohrozeného druhu. „Sú to naše vrcholové dravce, sú to naše levy. Pred príchodom Európanov bolo po tisíce rokov ich prácou regulovať populáciu kengúr,“ uviedla Watson.

Stopy po pazúroch dravca

Veterinárka Rebekah Day uviedla, že rodina, ktorá našla Wandiho ešte v auguste, si ho najprv nevšímala, keďže si mysleli, že je to len zatúlané šteňa. Neskôr si však uvedomili, že to zrejme nie je bežný pes a priviezli ho k veterinárke.

Tá si všimla, že na chrbte má stopy po pazúroch dravca a preto sa domnievajú, že dinga odlúčil od jeho rodiny práve dravec, ktorý ho neskôr dopravil na dvor vo Wandiligongu.

V okolí nemáme žiadnych ďalších dingov. Máme tu však veľké vtáky a už sme videli, ako vzali do pazúrov malé psy alebo jahniatka,“ objasnila veterinárka.

Wandi je čistokrvný dingo

Watson sa dopočula o dingovi, ktorého mala Day a požiadala ju, aby poslala krvné vzorky na univerzitu v štáte Nový Južný Wales. Zároveň ju poprosila, či sa môže o dinga postarať. O niekoľko týždňov prišli výsledky, ktoré potvrdili, že Wandi je čistokrvný dingo.

Watson, ktorá má približne 40 dospelých dingov, táto informácia veľmi potešila a verí, že jedného dňa budú môcť dingov opäť bezpečne vypustiť do voľnej prírody.

Wandi sa medzitým stal hviezdou na službe Instagram, kde má už vyše 27-tisíc sledovateľov.

Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Na dvore našli čistokrvné šteňa psa dingo, Wandi sa stal hviezdou na Instagrame © SITA Všetky práva vyhradené.