Tóth nepríde vypovedať na súd v kauze Kuciak, ako svedka predviedli člena sereďského drogového gangu Weissa

Slovensko Správy

15.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 15. júna 10:33

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth nepríde v stredu vypovedať na hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Vybavovanie auta na vraždu

Ako uviedla predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ružena Sabová, Tóth súdu zaslal oznámenie, že sa o predvolaní na súd dozvedel neskoro. Musí sa pritom momentálne strať o svojho syna.

Ako svedka zároveň na súd predviedli z výkonu trestu odsúdeného člena sereďského drogového gangu Iliju Weissa. Ten sa má vyjadriť k príprave vrážd trojice prokurátorov.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní totiž pre obžalovaného Darka D. zabezpečoval kradnuté auto, ktoré malo byť použité pri vražde Maroša Žilinku. Svedok na súde potvrdil stretnutia s obžalovaným.

Andruskó stopol objednávku vraždy

„Malo to byť rýchle auto bez dokladov, na ktorom sa dá voľačo spáchať a potom sa dá zlikvidovať,“ povedal Weiss. Darko D. mu však podľa jeho slov nekonkretizoval, na čo má auto použiť, pričom on sám si myslel, že pôjde o prepad alebo lúpež. Obžalovaný ale podľa svedka povedal, že potom bude „veľké dusno“.

Svedok Zoltán Andruskó už predtým na súde vypovedal, že keď sa Tomáš Szabó a Miroslav Marček nevenovali plánu zavraždiť Žilinku, objednávku od Aleny Zsuzsovej zadal aj Dušanovi Kr. Ten ju mal vybaviť prostredníctvom „Srbov“. Andruskó však tvrdí, že nakoniec objednávku „stopol“.

Viac k témam: Súdy, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Tóth nepríde vypovedať na súd v kauze Kuciak, ako svedka predviedli člena sereďského drogového gangu Weissa © SITA Všetky práva vyhradené.