To, že kotlebovci hlasujú s koalíciou, je podľa Bugára zlá vizitka do budúcnosti

Slovensko Správy

6.11.2019 (Webnoviny.sk) – Predseda Mosta-Híd Béla Bugár navrhne poslaneckému klubu, aby v prípade, že prezidentka vetuje zákon o predĺžení moratória, nehlasoval za jeho opätovné schválenie. Povedal to v stredu novinárom s tým, že to, že Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) hlasuje s koalíciou, je zlá vizitka do budúcnosti.

Zákon je u prezidentky Čaputovej

Za predĺženie moratória na zverejňovanie prieskumov verejnej mienky zo 14 na 50 dní hlasovali poslanci Smeru-SD, Slovenskej národnej strany (SNS) a ĽSNS.

Zákon doručili do prezidentskej kancelárie v pondelok. Prezidentka Zuzana Čaputová má čas do 19. novembra na rozhodnutie, či podpíše zákon, alebo ho vráti na prerokovanie parlamentu. Už dávnejšie sa vyjadrila, že lehota 50 dní je nepomerne dlhá v porovnaní s inými krajinami Európskej únie.

Možná koalícia Smer-SD, SNS a ĽSNS

Novinári sa Bugára pýtali, či by bol podľa neho Smer-SD schopný ísť do vlády s ĽSNS. „Je to ich rozhodnutie. Ja jednoznačne hovorím, že rozhodnutie ísť s kotlebovcami do vládnej koalície je katastrofa pre Slovensko,“ povedal šéf Mosta-Híd.

Politológ Grigorij Mesežnikov pripúšťa možnosť, že Smer-SD, SNS a ĽSNS vytvoria po parlamentných voľbách 2020 vládnu koalíciu. Uviedol to minulý týždeň pre agentúru SITA s tým, že sa dlho vyjadroval opatrne, no v súčasnosti to vyzerá reálne. Zároveň dodal, že niektorí predstavitelia Smeru by s tým nesúhlasili, najmä premiér Peter Pellegrini.

Viac k témam: moratórium, predseda strany Most-Híd, volebný prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – To, že kotlebovci hlasujú s koalíciou, je podľa Bugára zlá vizitka do budúcnosti © SITA Všetky práva vyhradené.