Prokuratúra zrušila vznesenie obvinenia voči poslankyni Kaveckej z OĽaNO

Slovensko Správy

14.2.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 14. februára 14:48

Okresná prokuratúra v Žiline vyhovela sťažnosti poslankyne parlamentu Moniky Kaveckej (OĽaNO) a zrušila uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia. Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informuje podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO).

Informáciu potvrdil aj hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. „Prokurátorka Okresnej prokuratúry Žilina zrušila uznesenie vyšetrovateľa Policajného zboru SR, ktorým vzniesol obvinenie osobe M. K. vo veci trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,“ povedal s tým, že dôvodom zrušenia uznesenia je formálne pochybenie v opise skutku, v ktorom chýba vyjadrenie úmyslu spôsobiť inému škodu, alebo zadovážiť sebe alebo inému prospech. „Táto skutočnosť je povinným znakom skutku, bez ktorého nie je možné hovoriť o spáchaní trestného činu,“ doplnil hovorca.

Poslankyňu parlamentu a starostku obce Kunerad (okres Žilina) Kaveckú obvinila polícia zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní pri výstavbe nájomných bytov v druhej polovici januára 2022.

Viac k témam: Obvinenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokuratúra zrušila vznesenie obvinenia voči poslankyni Kaveckej z OĽaNO © SITA Všetky práva vyhradené.