Primátor Bečarik bude vo funkcii aj druhé volebné obdobie, Spišskú Novú Ves podľa neho čaká náročné obdobie

Slovensko Správy

31.10.2022 (Webnoviny.sk) – Viac ako 59 percent voličov odovzdalo počas volieb v sobotu v Spišskej Novej Vsi hlas súčasnému primátorovi Pavlovi Bečarikovi (SNS).

Medzi priority do ďalšieho volebného obdobia patrí podľa jeho slov aj oprava domova dôchodcov, ktorý bol zasiahnutý požiarom, ale tiež vybudovanie nového domova dôchodcov s kapacitou desiatok nových miest.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Ako ďalej uviedol pre agentúru SITA, mesto sa chce zapojiť do výzvy energetických úspor verejných budov s objektom tunajšej základnej umeleckej školy a dvoch základných škôl.

Čaká ich náročné obdobie

Podľa Bečarika, ktorý bude v úrade druhé volebné obdobie, čaká aj mesto Spišská Nová Ves náročné obdobie, v ktorom sa bude musieť zamerať na energetickú bezpečnosť obyvateľov.

„V oblasti energetiky sme už začali so zavádzaním úsporných riešení. Mestská spoločnosť Emkobel čiastočne rekonštruovala rozvody tepla, inovujeme zariadenia v kotolniach, dali sme vypracovať štúdiu na geotermálny vrt a v zariadeniach, ktoré spravuje mesto, kontrolujeme nielen spotrebu, ale zavádzame automatické režimy napomáhajúce úsporám,“ informoval. Samospráva bude podľa jeho slov hľadať a zavádzať alternatívne zdroje na výrobu tepla a elektrickej energie.

Okrem toho mesto čakajú racionalizačné opatrenia či investície do fotovoltiky. „Hlavnú úlohu v oblasti energetiky však vidíme stále na úrovni štátu a jeho ochranných opatreniach,“ skonštatoval.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Zamerajú sa i na výstavbu nových bytov

Okrem toho chce mesto podľa primátora aj naďalej v čo najväčšej miere využívať externé zdroje na rozvoj mesta, medzi nimi aj Plán obnovy i Program Slovensko.

„V oblasti zamestnanosti a výstavby nových bytov vieme byť nápomocní a ústretoví k avizovaným aktivitám investorov, tu vidím veľký priestor na spoluprácu a podporu, zároveň nás čaká rekonštrukcia izieb v hoteli Šport na byty,“ dodal.

Účasť na sobotných voľbách predstavovala v Spišskej Novej Vsi 32,4 percenta, oproti roku 2018 poklesla o viac ako šesť percent.

Viac k témam: energetická kríza, Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátor Bečarik bude vo funkcii aj druhé volebné obdobie, Spišskú Novú Ves podľa neho čaká náročné obdobie © SITA Všetky práva vyhradené.