Prešovská samospráva pripravuje mestské byty pre ľudí z bytovky zničenej výbuchom plynu

Slovensko Správy

10.12.2019 (Webnoviny.sk) – Mesto Prešov pripravuje voľné mestské byty na dlhodobé bývanie pre ľudí z neobývateľného domu č. 7 na Mukačevskej ulici. Agentúru SITA o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek. Dodáva, že majú spracovaný zoznam bytov, ktoré ponúkli jednotlivci alebo organizácie na pomoc pre ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou pri piatkovej tragédii.

„Všetky vyzbierané finančné prostriedky z oficiálneho účtu mesta budú do posledného centu vyplatené ľuďom, ktorým výbuch plynu a rozsiahly požiar zničil byty,“ zdôraznil Tomek.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Fotografie zvnútra prešovskej bytovky, ktorú zničil výbuch plynu a požiar

Reaguje tak na šírenie petície, ktorá spochybňuje zmysel spontánnej finančnej zbierky a podľa Tomeka tak poškodzuje mesto Prešov, samotných obyvateľov z bytového domu č. 7 na Mukačevskej ulici a taktiež aj darcov. Na oficiálnom účte je momentálne vyše 1, 6 milióna eur.

Sedem potvrdených obetí si vyžiadal piatkový výbuch plynu na Mukačevskej ulici v Prešove. Na likvidácii požiaru a evakuácii obyvateľov sa podieľalo 117 hasičov a 50 kusov techniky. Hasičom pri zásahu pomáhali aj záchranári, policajti, vojaci alebo horskí záchranári.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výbuch plynu v bytovom dome v Prešove (fotografie)

Viac k témam: Výbuch plynu v Prešove
Zdroj: Webnoviny.sk – Prešovská samospráva pripravuje mestské byty pre ľudí z bytovky zničenej výbuchom plynu © SITA Všetky práva vyhradené.