Pre korupciu na pôde Slovenského pozemkového fondu obvinila polícia sedem osôb

Slovensko Správy

20.5.2021 (Webnoviny.sk) – Sedem osôb spomedzi ôsmich zadržaných obvinila polícia v súvislosti so stredajšími akciami Latifundista a Feudál zameranými na korupciu na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

Ako ďalej Policajný zbor SR informuje na sociálnej sieti, ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Medzi obvinenými sú podľa polície osoby M.K., A. Š., G. B., P. R., A. H., R. K. a M. Š.

Advokát finančníka Martina K. stíhaného aj v kauze Dobytkár Dušan Ivan vo štvrtkovom stanovisku zdôraznil, že nové obvinenie jeho klienta je výsledkom výpovede kajúcnika v nepodstatnej časti potvrdenej dvoma jeho spolupracovníkmi. „Takúto neoverenú a zištnú výpoveď kajúcnika, pôvodne väzobne stíhaného advokáta, odmietli okrem podnikateľa Martina K. aj všetci zadržaní bývalí čelní predstavitelia SPF,“ uviedol

Viac k témam: korupcia, žaloba, zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre korupciu na pôde Slovenského pozemkového fondu obvinila polícia sedem osôb © SITA Všetky práva vyhradené.