Pellegrini je zhrozený z neschopnosti vlády, Heger sa má zobudiť a začať pracovať (video)

Slovensko Správy

24.8.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini je zhrozený z neschopnosti a amaterizmu vlády premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO).

Zhrození ľudia v regiónoch

Zároveň obvinil vládnu koalíciu, že sa vykašľala na celý región Žiar nad Hronom. Sídli v ňom firma na výrobu hliníka Slovalco, ktorá bude musieť prepustiť viacero svojich zamestnancov. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii.

„Včera oznámili hromadné prepúšťanie chemické závody v Novákoch. Na ulici skončí 400 ľudí. Vláda nerobí žiadne podnety na to, aby začala ekonomika rásť a aby zmiernila tento prepad,“ tvrdí predseda Hlasu-SD, ktorý dodal, že ľudia v regiónoch sú zo súčasnej situácie zhrození.

Heger sa má zobudiť a pracovať

Podľa Pellegriniho si koalícia robí srandu z ľudí a tvári sa, akoby hrala videohru na playstation. „Títo páni sú odtrhnutí od reality. Ich zliepanie akejkoľvek formy vlády je im prednejšie, ako nájsť riešenie pre ľudí,“ doplnil Pellegrini.

Pellegrini sa ďalej zdôveril, že budú žiadať Národnú radu SR, „aby zaviazala vládu poskytnúť z environmentálneho fondu taký balík peňazí, ktorý je potrebný na záchranu pracovných miest v slovenskom hospodárstve na zachovanie kľúčových fabrík.“

Predseda Hlasu požiadal premiéra Hegera, aby sa zobudil a začal pracovať. „Nech v krátkej dobe predstaví slovenskej verejnosti a najmä podnikateľskému sektoru záchranný balík, ktorý zabráni čiernym scenárom,“ tvrdí Pellegrini.

Návrh na zmenu Ústavy SR

Zároveň vyzval i predsedu Národnej rady SR (NR SR) Borisa Kollára, aby predložil na najbližšej schôdzi NR SR návrh na zmenu Ústavy SR tak, „aby mohlo byť vypísané referendum o predčasných voľbách alebo aby poslanci svojim hlasovaním mohli ukončiť súčasné trápenie a mohli byť vypísané predčasné voľby.“

Predseda Hlasu sa vyjadril i k referendu a petičným hárkom, keď uviedol, že im ľudia priniesli niekoľko desiatok tisíc podpisov.

„Ďalšie vyzbierané hárky ľudia posielali priamo do centrály opozičnej strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD). Aj mnohé naše štruktúry posielali hárky priamo im,“ dodal Pellegrini, ktorý si myslí, že prezidentka Zuzana Čaputová sa s referendom opäť obráti na Ústavný súd SR.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: energetická kríza, Plynová kríza, Predseda strany Hlas-SD, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini je zhrozený z neschopnosti vlády, Heger sa má zobudiť a začať pracovať (video) © SITA Všetky práva vyhradené.