Pápež František sa stretol s japonským cisárom, lídrov vyzval na odmietanie jadrových zbraní

Správy Svet

25.11.2019 (Webnoviny.sk) – Pápež František povedal japonskému cisárovi Naruhitovi, že si pamätá, ako jeho rodičia plakali, keď sa dozvedeli správy o bombardovaní Hirošimy a Nagasaki pred 74 rokmi. Pápež navštívil obe mestá v sobotu a vyzval odtiaľ svetových lídrov, aby odmietli jadrové zbrane a doktrínu zastrašovania z čias studenej vojny. Vlastníctvo a používanie takýchto zbraní označil za „nemorálny“ zločin.

V pondelok sa František stretol v Tokiu s japonským cisárom. Naruhito pápežovi povedal, že si veľmi váži jeho úsilie o svetový mier a ľudské šťastie. Jeho rola cisára je len reprezentatívna a Naruhito nedisponuje žiadnou politickou mocou.

Pápežova trojdňová návšteva Japonska mala dva hlavné ciele: presadzovať jadrové odzbrojenie a podporiť tamojšiu maličkú katolícku komunitu. Katolíci tvoria v Japonsku výraznú menšinu, žije ich tam len menej než 0,5 percenta.

Viac k témam: jadrové zbrane, pápež
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František sa stretol s japonským cisárom, lídrov vyzval na odmietanie jadrových zbraní © SITA Všetky práva vyhradené.