Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

Správy Svet

28.3.2024 (SITA.sk) – Štyria ľudia prišli o život pri stredajšej nehode autobusu, ktorý smeroval z nemeckého Berlína do švajčiarskeho Zürichu. Ako uviedla tamojšia polícia, nehoda sa stala predpoludním na diaľnici A9 pri meste Lipsko. Diaľnica bola úplne znovu otvorená až v stredu večer, takmer 12 hodín po nehode.

V autobuse spoločnosti Flixbus, dominantného prevádzkovateľa diaľkových spojov v Nemecku, bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov – šesťdesiatdvaročného Čecha a 53-ročného Slováka. Šesť ľudí sa pri havárii zranilo ťažko a 29 osôb utrpeli ľahšie zranenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nehoda autobusu na diaľnici A9 (fotografie)

Príčina nehody nebola bezprostredne jasná. Polícia uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by v nej malo byť zapletené nejaké iné vozidlo a medzi obeťami nie je žiadny zo šoférov. Polícia v stredu neskoro večer uviedla, že zatiaľ nemôže poskytnúť informácie o veku a národnosti obetí a že identifikácia mŕtvych ešte nebola dokončená.

Viac k témam: Diaľnica A9, Nehoda autobusu, Nemecká polícia
Zdroj: SITA.sk – Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.