Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má podľa prieskumu RTVS, tesne druhá je Markíza

Slovensko Správy

7.2.2020 (Webnoviny.sk) – Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má verejnoprávna Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), za ktorou tesne nasleduje spravodajstvo súkromnej televízie Markíza.

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách, ktorý uskutočnila spoločnosť Median SK. Prieskum realizovala v októbri až decembri 2019 na vzorke 2 125 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“ 22,7 percenta uviedlo RTVS a 21,8 percenta sa priklonilo k spravodajstvu TV Markíza. Agentúru SITA o výsledkoch prieskumu Omnibus – Televízne spravodajstvo 2019/IV informovala Linda Kleinertová z Median SK.

Ako ďalej vyplýva z prieskumu, spravodajstvo televízie Joj uviedlo ako najobjektívnejšie 19,4 percenta a spravodajskú TA3 spomenulo 17,5 percenta respondentov. Inú televíziu uviedlo 2,9 percenta opýtaných. Respondenti mohli určiť len jednu televíziu, pričom 14,9 percenta respondentov sa k otázke nevyjadrilo.

Z údajov prieskumu MML Omnibus o vývoji vnímania najobjektívnejšieho spravodajstva televízií v rokoch 2014 až 2019 vyplýva, že od druhého polroka 2016 sa hodnotenie objektivity spravodajstva TV Markíza a RTVS vyrovnáva a je vo väčšine sledovaných období takmer zhodné.

Viac k témam: prieskum, televízia
Zdroj: Webnoviny.sk – Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má podľa prieskumu RTVS, tesne druhá je Markíza © SITA Všetky práva vyhradené.