Meteorológovia vydali aj červené výstrahy. Na Slovensku prší, sneží, silno fúka a hrozí aj víchrica

Slovensko Správy

4.2.2020 (Webnoviny.sk) – Meteorológovia varujú pred snežením, silným vetrom či víchricou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred dažďom, silným vetrom, snežením či snehovými jazykmi a závejmi. Výstrahy platia pre všetky kraje Slovenska.

Silný vietor môže zasiahnuť okresy Malacky, Bratislava a Pezinok. Od 11:00 do 13:00 hodiny môže v nárazoch dosiahnuť krátkodobo rýchlosť 115 km/h.

Meteorológovia varujú tiež pred silným vetrom na horách, kde sa môže zmeniť na silnú víchricu. Varovania platia predovšetkým pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj.

Vo viacerých krajoch sa očakáva aj sneženie či dážď. Ide o Žilinský, Banskobystrický, Prešovský, Košický a Trenčiansky kraj. Varovania v tomto prípad platia od 8:00 hodiny do dnešnej polnoci.

V oblasti tokov stredného a horného Považia a Liptova, Kysúc, Oravy a dolného a horného Hrona navyše platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Ako ďalej informujú meteorológovia na stránke Slovenského meteorologického ústavu, povodeň vzniká z topiaceho sa snehu.

Viac k témam: počasie, predpoveď počasia
Zdroj: Webnoviny.sk – Meteorológovia vydali aj červené výstrahy. Na Slovensku prší, sneží, silno fúka a hrozí aj víchrica © SITA Všetky práva vyhradené.