Matka tajne porodila na toalete počas letu. Nechceného novorodenca skryla v smetnom koši (video)

Správy Svet

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Letiskový personál na ostrove Maurícius našiel v odpadkovom koši lietadla opusteného novorodenca. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Úrady následne zadržali 20-ročnú ženu z Madagaskaru, ktorú podozrievajú, že počas letu porodila.

Lietadlo spoločnosti Air Mauritius, ktoré priletelo z Madagaskaru, pristálo 1. januára na medzinárodnom letisku v ostrovnom štáte Maurícius. Zamestnanci letiska našli chlapčeka v odpadkovom koši na toalete počas rutinnej prehliadky stroja a okamžite ho previezli do nemocnice.

Žena, ktorú podozrievajú, že je matkou dieťaťa, najprv odmietala, že by chlapca porodila. Podrobili ju ale lekárskej prehliadke a tá potvrdila, že krátko predtým porodila. V súčasnosti je v nemocnici pod policajným dohľadom. Ona aj dieťa sú podľa BBC v dobrom zdravotnom stave.

Malgašskú ženu, ktorá na Maurícius pricestovala s dvojročným pracovným povolením, čaká po prepustení z nemocnice výsluch a obvinenie z opustenia novorodenca.

Viac k témam: Lietadlo, Novorodenec, Pôrod
Zdroj: Webnoviny.sk – Matka tajne porodila na toalete počas letu. Nechceného novorodenca skryla v smetnom koši (video) © SITA Všetky práva vyhradené.