Labouristi predstavili svoj plán pre prírodu, do roku 2040 vraj vysadia dve miliardy stromov

Správy Svet

28.11.2019 (Webnoviny.sk) – Britská Labouristická strana prisľúbila, že v prípade víťazstva v nadchádzajúcich parlamentných voľbách vysadí v Anglicku do roku 2040 dve miliardy nových stromov. Strana tiež chce v rámci svojho „plánu pre prírodu“ zriadiť desať nových národných parkov.

Konzervatívna strana avizuje, že vysadí 30 miliónov stromov za rok, zatiaľ čo Liberálni demokrati si stanovili cieľ 60 miliónov stromov, pokiaľ vyhrajú voľby. Ekologická organizácia Priatelia Zeme privítala plán labouristov ako najambicióznejší zo všetkých troch, keďže by znamenal, že denne pribudne viac než 270-tisíc nových stromov.

Opoziční labouristi navyše sľubujú, že tieto aktivity povedú ku vzniku 20-tisíc nových „zelených“ pracovných miest.

Tieto voľby sú našou poslednou šancou bojovať proti klimatickej a environmentálnej kríze. Labouristi sú na vašej strane a na strane životného prostredia,“ tvrdí líder labouristov Jeremy Corbyn, ktorý sa snaží v kampani vyťažiť aj z aktuálneho celosvetového hnutia za záchranu planéty.

Viac k témam: klimatické zmeny
Zdroj: Webnoviny.sk – Labouristi predstavili svoj plán pre prírodu, do roku 2040 vraj vysadia dve miliardy stromov © SITA Všetky práva vyhradené.