Krízový štáb okresu Senica nechce, aby bolo karanténne centrum zriadené priamo v Senici

Slovensko Správy

3.4.2020 (Webnoviny.sk) – Krízový štáb okresu Senica nesúhlasí so zriadením karanténneho centra v objekte internátu Strednej odbornej školy podnikania v remeslách a službách na Štúrovej ulici v Senici. Informovalo o tom mesto Senica.

Rizikové faktory

Internát ako miesto vhodné pre karanténu občanov pri návrate zo zahraničia ponúkol štátu zriaďovateľ školy, Trnavský samosprávny kraj.

Viac o téme: Koronavírus

Krízový štáb nesúhlas podľa vedúceho odboru krízového riadenia Okresného úradu v Senici Igora Janšáka vysvetľuje „rizikovými faktormi“. V internáte podľa riaditeľky školy Danice Rapantovej zatiaľ nebol nikto z navrátilcov zo zahraničia ubytovaný.

Primátor Senice Martin Džačovský ponúkol na zriadenie karanténneho centra Chatu nad plážou pri Kunovskej priehrade, ktorá sa nachádza mimo mesta.

Vyčlenili štyri zariadenia

„Pôvodne sme plánovali mať toto zariadenie v prípade potreby k dispozícii pre ľudí v prvej línii, teda pre zdravotníkov, záchranárov alebo policajtov, ale sme pripravení ho poskytnúť aj pre Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia,“ povedal Džačovský.

Trnavský samosprávny kraj vyčlenil pre potreby povinnej karantény zatiaľ štyri zariadenia, ktoré má vo svojej pôsobnosti. Kraj poskytol ubytovacie kapacity na základe výzvy ministerstva vnútra, aby samosprávne kraje začali navrátilcov ubytovávať.

Ide o zariadenia v Piešťanoch, Senici a Dunajskej Strede a o školu v prírode v Moravskom Svätom Jáne. Ako prvé bolo využité už v sobotu ubytovacie zariadenie v Piešťanoch. Župa postupne pripraví ubytovacie kapacity aj v ďalších okresoch.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Krízový štáb okresu Senica nechce, aby bolo karanténne centrum zriadené priamo v Senici © SITA Všetky práva vyhradené.