Horský priechod Donovaly je pre kamióny uzavretý, v Trenčianskom kraji je miestami zľadovatený sneh

Slovensko Správy

2.12.2019 (Webnoviny.sk) – Horský priechod Donovaly je pre sneženie uzavretý pre dopravu nad desať metrov a na ceste III/1203 Myjava – Krajné v Trenčianskom kraji je miestami zľadovatený sneh. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest na svojej oficiálnej stránke.

Vrstva čerstvého snehu do jedného centimetra

Na úseku D1 Matejovce – Levoča na severovýchode Slovenska a úsekoch rýchlostných ciest v okolí Košíc je na vozovkách vrstva čerstvého snehu do jedného centimetra.

Zvyšné sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, na značnej časti územia pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého a miestami utlačeného snehu do 1 – 2 cm.

Znížená dohľadnosť na D1 pod Tatrami

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, na horských priechodoch Besník, Čertovica, Chorepa, Šturec, Látky-Prašivá, Vrchslatina, Donovaly, Vyšehrad, Zbojská, Veľké Pole, Cukmantel, Soroška, Dobšiná, Skýcov, Súľová, Grajnár, Homôlka a Šútovce je čerstvý až kašovitý sneh do 1 – 2 cm.

Pre silné sneženie je dohľadnosť znížená na 100 m na D1 Poprad – Levoča a v lokalitách Haniska a Sekule. Pre vozidlá nad desať metrov je po celú zimnú sezónu uzatvorený oravský horský priechod Príslop (cesta I/78), horský priechod Šútovce v okrese Prievidza (cesta III/1774) a horský priechod Veľké Pole v okrese Žarnovica (cesta II/512).

Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1.novembra 2019 uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 12 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac k témam: sneženie, zjazdnosť ciest
Zdroj: Webnoviny.sk – Horský priechod Donovaly je pre kamióny uzavretý, v Trenčianskom kraji je miestami zľadovatený sneh © SITA Všetky práva vyhradené.