Harabin spochybňuje kroky štátnej volebnej komisie, vyjadril sa aj k svojej budúcej kandidatúre 

Slovensko Správy

24.3.2024 (SITA.sk) – Neúspešný kandidát na prezidenta Štefan Harabin spochybňuje Štátnu komisiu pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Zákonný postup

Je podľa neho nezákonné a neštandardné, aby by bol v dvoch okrskoch personálny problém a štátna volebná komisia predĺžila volebný proces na celom Slovensku.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

Harabin to konštatoval v rozhovore pre televíziu TA3. „Pri normálnom racionálnom zákonom postupe mali predĺžiť možnosť voliť len v týchto dvoch okrskoch,“ uviedol Harabin.

Ďalšia vec, ktorá je podľa neho absolútne v rozpore so všetkým, je, že dvaja kandidáti sa vzdali a v zozname neboli vyškrtnutí. „Štvrtok a piatok mali volebné komisie povinnosť ich vyškrtnúť, aby nedošlo k tomu, že niektorí volili aj už nekandidujúceho Andreja Danka a Róberta Šveca,“ dodal Harabin.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Podpora druhého kandidáta

Harabin uviedol, že nemá dôvod sa vyjadrovať k výsledku volieb z hľadiska jeho ďalšieho postupu. „Vždy postupujem v zmysle práva,“ zdôraznil Harabin. Meno kandidáta, ktorého by v druhom kole prezidentských volieb podporil, neprezradil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc Štefana Harabina (fotografie)

Moji voliči sú inteligentní ľudia a vedia, čo je na prospech Slovenska. Vedia, čo je potrebné pre zachovanie existencie Slovenska, pre zachovanie suverenity, aby Slovensko nebolo vtiahnuté do vojny,“ uviedol Harabin.

Doplnil tiež, že jeho voliči nechcú, aby Slovensko dodávalo zbrane na Ukrajinu, či cestou súkromných firiem či cestou míňania zásob ozbrojených síl. Harabin na záver informoval, že plánuje kandidovať na prezidenta znovu o päť rokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc 1. kola prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/03/harabin_volebnanoc-1.mp4

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Andrej Danko (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Róbert Švec (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Štefan Harabin (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Harabin spochybňuje kroky štátnej volebnej komisie, vyjadril sa aj k svojej budúcej kandidatúre  © SITA Všetky práva vyhradené.