GLOBALEXPO: Bezplatná pomoc podnikateľom v časoch, keď nemôžu vystavovať

Slovensko Správy

2.4.2020 (Webnoviny.sk) – Začiatkom tohto roka pravdepodobne žiadna spoločnosť nepredpokladala, ako výrazne zasiahne bežný život a podnikateľskú sféru pandémia spôsobená koronavírusom. So zatvorenými prevádzkami, zrušenými výstavami a preorientovaním sa na online predaj vznikla na Slovensku iniciatíva #POMAHAME, ktorá umožňuje podnikateľom bezplatnú registráciu a vytvorenie online profilu na celosvetovom online výstavisku GLOBALEXPO.

V súčasnosti každá spoločnosť, či podnikateľ hľadajú alternatívne riešenia na úsporu firemných zdrojov. „Online služby zažívajú nevídaný rozmach a nie je nutné vysvetľovať ich opodstatnenie a výhody. Medzi vhodné nástroje ako spropagovať a prezentovať svoju firmu, činnosti, produkty alebo služby patria už stáročia veľtrhy a výstavy. Výstavnícky priemysel sa aj vďaka internetu mení a online výstavy podporujú fungovanie spoločností, ktoré majú aktuálne obmedzené podmienky na svoju bežnú prevádzku,“ vysvetlil jeden zo zakladateľov GLOBALEXPO Ján Bielik.

„Reštrikčné opatrenia pocítila takmer každá spoločnosť,  preto sme sa rozhodli, že pomôžeme všetkým živnostníkom, mikro, malým a stredným podnikateľom s ich biznisom vo forme poskytnutia základných funkcií online výstaviska GLOBALEXPO a to v štyroch jazykoch úplne zdarma. Podporujeme sa takto spoločne na reštart ekonomiky,“ priblížil Bielik.

Aplikácia ponúka bezplatnú registráciu vystavovateľa a zároveň pre mikrofirmy bez existencie vlastnej internetovej stránky vytvorenie vlastného profilu. Samotné vyplnenie údajov je pritom jednoduché, intuitívne a trvá iba niekoľko minút. Každá spoločnosť prostredníctvom nej dokáže ponúkať svoje produkty a prezentovať sa takto na online výstavníctve. Vystavovatelia ako aj návštevníci môžu medzi sebou komunikovať priamo cez aplikáciu prostredníctvom správ a dokonca sa spojiť aj obrazom cez zabudovanú bezpečnú videokonferenciu.

„Či ste už vinár, šperkár, predávate športové potreby, potreby pre domácich miláčikov alebo detské oblečenie či hračky a nemáte vytvorenú vlastnú webovú stránku, tak online výstavisko GLOBALEXPO vám ju bezplatne vytvorí. Registráciou tak získate webový profil v štyroch jazykoch a môžete ponúkať naďalej svoje služby či produkty aj v čase zatvorených prevádzok,“ dodal na záver Bielik.

Bezplatná registrácia vystavovateľa je jednoduchý proces, ktorý zvládnu aj skôr narodení podnikatelia. Po prihlásení vystavovateľa sa zobrazí jednoduchý sprievodca, ktorý vystavovateľa sprevádza jednotlivými krokmi na vyplnenie firemného profilu.

GLOBALEXPO pravidelne publikuje užitočné informácie a o svojich aktivitách informuje aj na Facebooku.

Spoločnosť zároveň ponúka stáž pre študentov cudzích jazykov, ktorí majú záujem sa na jednej strane zdokonaľovať vo svojom odbore a na druhej strane pomôcť podnikateľom ekonomicky preklenúť náročné pandemické obdobie.

100% slovenská online aplikácia GLOBALEXPO vznikla po niekoľkoročnom vývoji v roku 2019 vďaka správnej kombinácii expertov na informačné technológie a ľudského tvorivého myslenia. Jej cieľom je spájať slovenských podnikateľov svet. Viac informácii nájdete na stránke spoločnosti GLOBALEXPO.

Informačný servis

Viac k témam: GLOBALEXPO, online výstavisko, POMAHAME, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – GLOBALEXPO: Bezplatná pomoc podnikateľom v časoch, keď nemôžu vystavovať © SITA Všetky práva vyhradené.