Foto: Záchranári v Tatrách ratovali poľského turistu, bol vyčerpaný a premočený

Slovensko Správy

13.11.2019 (Webnoviny.sk) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v utorok večer pomáhali v Západných Tatrách vyčerpanému poľskému turistovi.

„Poľskí záchranári nám večer 12. novembra ohlásili, že v oblasti Pyšného sedla sa nachádza 45-ročný turista, ktorý potrebuje pomoc. Muž bol bez zranení, avšak vo veľmi nepriaznivom počasí sprevádzanom mimoriadne silným vetrom bol vyčerpaný a premočený. Turista sa napokon presunul z Pyšného sedla na vrchol Blyšť, kde mu prišli pomôcť štyria záchranári HZS zo Západných Tatier. Muža zateplili a v ich sprievode zišiel k terénnemu vozidlu HZS v Račkovej doline. Odtiaľ spolu pokračovali do domu HZS v Žiarskej doline, kde poľský turista prečkal noc,“ informovala o akcii HZS.

Horská záchranári zároveň upozorňujú turistov, že vo vysokých polohách nad pásmom lesa v nadmorskej výške od 1 800 – 1 900 metrov sa nachádza súvislá snehová pokrývka a pretrvávajú zimné podmienky.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: poľský turista, Západné Tatry, Žiarska dolina
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Záchranári v Tatrách ratovali poľského turistu, bol vyčerpaný a premočený © SITA Všetky práva vyhradené.