Britské úrady zadržali migrantov na malých člnoch, pokúšali sa preplaviť cez Lamanšský prieliv

Správy Svet

17.12.2019 (Webnoviny.sk) – Britské úrady v utorok zadržali viac ako 60 migrantov na malých člnoch, ktorí sa pokúšali dostať do krajiny cez Lamanšský prieliv. V priebehu siedmich hodín v utorok ráno hliadky zastavili päť člnov, pričom niektorí z ich pasažierov tvrdili, že sú Iránci, Iračania a Uzbeci. Na člnoch boli muži, ženy aj deti, ktorí po zadržaní podstúpili lekársku prehliadku a v súčasnosti ich vypočúvajú imigrační úradníci.

Počet malých člnov s migrantmi, ktorí sa plavia k britskému pobrežiu z Európy, sa v poslednom čase zvýšil. Úrady informovali, že 4. decembra zadržali pri takomto pokuse 79 migrantov vrátane detí.

„Tí, ktorí sa pokúšajú preplávať prieliv na malých člnoch, vystavujú svoje životy vážnemu nebezpečenstvu a bezohľadní zločinci, ktorí im s plavbami pomáhajú, sa nestarajú o ohrozenie života,“ varovalo britské ministerstvo vnútra. Rezort informoval, že úzko spolupracuje s francúzskymi úradmi a že sa hliadky na francúzskych plážach zdvojnásobili.

Viac k témam: Lamanšský prieliv, utečenci migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Britské úrady zadržali migrantov na malých člnoch, pokúšali sa preplaviť cez Lamanšský prieliv © SITA Všetky práva vyhradené.