Banská Bystrica sa dištancuje od protestov počas osláv SNP, takéto prejavy na spomienku nepatria

Slovensko Správy

1.9.2020 (Webnoviny.sk) – Mesto Banská Bystrica sa dištancuje od protestov proti najvyšším ústavným činiteľom počas víkendových osláv Slovenského národného povstania (SNP) pri Pamätníku SNP.

Ako v tlačovej správe informovala Dominika Mojžišová z kancelárie primátora mesta, samospráva nedisponovala žiadnymi informáciami o konaní takéhoto protestu, pretože si skupina demonštrantov nesplnila oznamovaciu povinnosť voči mestu.

Ako Mojžišová v stanovisku mesta dodala, polícia v súlade so zákonom o zhromažďovacom práve protestujúcich vyzvala, aby nenarúšali dôstojný priebeh osláv.

Demokraciu si ctíme, no takéto prejavy rozhodne nepatria k pietnej spomienke, ktorá sa spája s jednou z najvýznamnejších historických udalostí 2. svetovej vojny,“ uzavrel primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Oslavy Povstania narúšala skupinka ľudí, ktorí spoza zátarás striedavo vykrikovali slová ako „hanba, fašisti, zradcovia slovenského národa“. Riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev krátko po hlavnom programe reagoval, že takéto niečo na oslavy nepatrí.

Viac k témam: protest, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica sa dištancuje od protestov počas osláv SNP, takéto prejavy na spomienku nepatria © SITA Všetky práva vyhradené.