Zimná olympiáda v Pekingu má ďalšiu dopingovú hriešnicu, zakázanú látku našli krasokorčuliarke

Krasokorčuľovanie Šport

22.2.2022 (Webnoviny.sk) – Zimné olympijské hry v čínskom Pekingu majú ďalšiu dopingovú hriešnicu, je ňou španielska krasokorčuliarka Laura Barquerová. Dvadsaťročná Madridčanka mala počas ZOH pozitívny test na syntetický anabolicko-androgénny steroid klostebol.

V utorok, teda dva dni po skončení súťaží pod piatimi kruhmi, o tom informovala Medzinárodná testovacia agentúra (ITA).

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

Barquerová sa v Pekingu predstavila po boku talianskeho rodáka Marca Zandrona v krasokorčuliarskej súťaži športových dvojíc. Reprezentanti Španielska obsadili 11. priečku, zakázanú látku v tele partnerky odhalil odber po piatkovom krátkom programe. Prípad teraz prevezme Športový arbitrážny súd (CAS).

Priamo počas ZOH 2022 v Pekingu mali pozitívny test na doping aj iránsky zjazdár Hossein Saveh-Šemšaki a dvojica Ukrajiniek – bežkyňa na lyžiach Valentyna Kaminska aj bobistka Lidija Gunková. Dianím v Číne rezonoval najmä dopingový prípad iba 15-ročnej ruskej krasokorčuliarky Kamily Valijevovej, no šlo len o zverejnenie výsledku jej testu ešte z decembra 2021. Valijevová následne mohla štartovať v súťaži sólistiek, kde napokon skončila štvrtá. Vyšetrovanie jej prípadu bude prebiehať v najbližších týždňoch či mesiacoch.

Viac k témam: Doping, Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Zimná olympiáda v Pekingu má ďalšiu dopingovú hriešnicu, zakázanú látku našli krasokorčuliarke © SITA Všetky práva vyhradené.