Vlhová na otvárací ceremoniál olympiády nepríde, slovenskými vlajkonosičmi budú Hrivík a Šimoňáková

Šport

2.2.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskú výpravu počas piatkového otváracieho ceremoniálu ZOH 2022 v čínskom Pekingu privedú na plochu štadióna Vtáčie hniezdo hokejista Marek Hrivák a sánkarka Katarína Šimoňáková. Informáciu priniesol Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV).

Definitíva o tom, že slovenskú vlajku ponesú Hrivík so Šimoňákovou, padla až v stredu. „V Pekingu sa zopakuje novinka z Tokia, keď v rámci politiky rodovej rovnosti, ktorú presadzuje Medzinárodný olympijský výbor, majú v každej výprave právo niesť vlajku spoločne muž a žena,“ referuje SOŠV.

Podľa výboru bol výber slovenských vlajkonosičov komplikovaný. „Mnohí športovci z horských dedín v Jen-čchingu a Čang-ťia-kchou, ktoré sú od čínskej metropoly dosť vzdialené, na účasť na slávnostnom otvorení rezignovali. Jednak pre dlhý prepravný čas a jednak preto, že viacerí už v sobotu, prípadne v nedeľu súťažia. Najväčší tromf našej výpravy – zjazdárka Petra Vlhová – sa zase chce plne koncentrovať na pondelňajší obrovský slalom,“ informoval SOŠV.

Marek Hrivík počas januára s bobistkou Viktóriou Čerňanskou skladal sľub výpravy do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej. „Bolo zrejmé, že mužský vlajkonosič vzíde z 25-členného tímu hokejistov, ktorý tvorí presne polovicu športovcov v našej výprave, ale s výberom sa čakalo až na výsledky posledných testov pred odletom. Až po ich oznámení padla voľba na Mareka Hrivíka,“ uviedol výbor v správe, ktorú agentúre SITA zaslal hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy Ľubomír Souček.

Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová na otvárací ceremoniál olympiády nepríde, slovenskými vlajkonosičmi budú Hrivík a Šimoňáková © SITA Všetky práva vyhradené.