Tréner Gattuso hľadí posily do stredu poľa, dres „partenopei“ by si mohol obliecť aj Lobotka

Futbal Šport

25.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský futbalový stredopoliar Stanislav Lobotka možno v zimnom prestupovom období odíde zo španielskej najvyššej súťaže.

Podľa portálu calciomercato.napoli.it prejavil o záložníka Celty Vigo opätovný záujem taliansky SSC Neapol, ktorý už v minulosti pozorne sledoval výkony stabilného člena slovenského národného tímu.

Tréner Gattuso hľadá posily

Taliansky zdroj tvrdí, že nový tréner „partenopei“ Gennaro Gattuso bude v najbližších týždňoch hľadať posily do stredu poľa.

Klub spod Vezuvu mal preto začať rokovania so Celtou v snahe nájsť spoločnú reč v otázke odstupného. Výstupná klauzula v zmluve slovenského futbalistu je stanovená na 50 miliónov eur, ale zástupcovia Neapola by chceli investovať približne polovičnú sumu.

Vo Vigu pôsobí od leta 2017

Dvadsaťpäťročný Lobotka pôsobí vo Vigu od leta 2017 a doteraz za Celtu odohral 90 súťažných zápasov bez streleného gólu.

Rodák z Trenčína hrával v minulosti v materskom AS, v rezervnom tíme holandského Ajaxu Amsterdam a pred angažmánom v španielskej La Lige si obliekal dres dánskeho Nordsjaellandu. V seniorskej reprezentácii nazbieral 22 štartov a trikrát skóroval.

Celta Vigo je po osemnástich kolách španielskej najvyššej súťaže v zostupovej zóne na osemnástej priečke. Ani Neapolu sa nedarí podľa očakávania, a tak musel upustiť od majstrovských ambícií. V tabuľke talianskej Serie A mu patrí až ôsma pozícia.

Viac k témam: La Liga, prestup, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Gattuso hľadí posily do stredu poľa, dres „partenopei“ by si mohol obliecť aj Lobotka © SITA Všetky práva vyhradené.