Tenistom a tenistkám v rebríčkoch ATP a WTA naďalej kraľujú Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová

Šport Tenis

31.5.2021 (Webnoviny.sk) – Lídrami tenisových rebríčkov ATP resp. WTA sú k pondelku Srb Novak Djokovič a Austrálčanka Ashleigh Bartyová. V porovnaní s predchádzajúcim vydaním hodnotenia sa v elitnej desiatke oboch rebríčkov nič nezmenilo.

Djokovič vedie pred Rusom Daniilom Medvedevom a Španielom Rafaelom Nadalom, medzi ženami Bartyová pred Japonkou Naomi Osakovou a Rumunkou Simonou Halepovou.

Rovnaké sú aj slovenské jednotky v oboch poradiach. Medzi mužmi je najvyššie Norbert Gombos, ktorý sa z 87. miesta posunul na 81. priečku. Andrejovi Martinovi ako semifinalistovi turnaja ATP v srbskom Belehrade patrí 108. pozícia, Jozefovi Kovalíkovi 127. stupienok, Martinovi Kližanovi 176. post.

Na 181. miesto sa z 255. pozície posunul Alex Molčan zásluhou finálovej účasti v Belehrade. V elitnej dvojstovke je ešte Filip Horanský na 187. priečke.

Slovenskou ženskou jednotkou je Anna Karolína Schmiedlová na 121. stupienku, nasledujú Viktória Kužmová na 134., Kristína Kučová na 150. a Rebecca Šramková na 193. poste.

Viac k témam: rebríček ATP, rebríček WTA
Zdroj: Webnoviny.sk – Tenistom a tenistkám v rebríčkoch ATP a WTA naďalej kraľujú Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová © SITA Všetky práva vyhradené.