Slovenský golfista Rory Sabbatini je na turnaji Sony Open zatiaľ na skvelom šiestom mieste

Ostatné športy Šport

10.1.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje spolu s ďalšími deviatimi hráčmi na výbornom 6. mieste po prvom kole turnaja Sony Open na na americkom Havaji, ktorý je súčasťou PGA Tour.

V prvom kole zahral dvakrát bogey

Rodák z juhoafrického Durbanu zvládol úvodných osemnásť jamiek na podujatí s dotáciou 6,6 milióna amerických dolárov s bilanciou dva údery pod par (68).

Lídrom podujatia so 144 účastníkmi je priebežne domáci Collin Morikawa (65) s piatimi údermi pod par.

Štyridsaťtriročný Sabbatini v prvom kole zahral dvakrát bogey, kompenzoval to však štyrmi birdie. Druhé kolo turnaja je na programe v piatok. Sabbatini je v hodnotení najvyššie umiestnený Európan.

V decembri vítazom turnaja QBE Shootout

Sabbatini sa v polovici decembra stal spolu s Američanom Kevinom Twayom víťazom turnaja dvojíc QBE Shootout.

Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov triumfovali s bilanciou 31 úderov pod par ihriska a náskokom dvoch rán pred najbližšími prenasledovateľmi – Jasonom Kokrakom a J. T. Postonom.

Juhoafrický rodák sa stal vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Viac k témam: PGA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský golfista Rory Sabbatini je na turnaji Sony Open zatiaľ na skvelom šiestom mieste © SITA Všetky práva vyhradené.