Slovenskí hokejisti spoznali rozpis MS 2023, v Rige ich čaká prestížny duel proti Čechom aj ďalšie silné tímy

Hokej Šport

8.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia začne púť budúcoročnými majstrovstvami sveta seniorov v lotyšskej Rige a fínskom Tampere prestížnym duelom proti Čechom. Rozpis turnaja zverejnila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojom webe.

Slováci budú súčasťou základnej B-skupiny a svoje stretnutia absolvujú v lotyšskej metropole. Spomenutý prvý zápas slovenského výberu organizátori naplánovali na úvodný deň šampionátu 12. mája na 15.20 h SELČ.

Vyzvú aj domácich Lotyšov

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho už o deň neskôr vyzvú o 19.20 h SELČ domácich Lotyšov a v nedeľu 14.5. budú mať voľno. Na pondelok 15. mája majú na 15.20 h SELČ naplánovaný duel proti Kanaďanom, po ďalších dvoch dňoch pauzy ich vo štvrtok 18. mája o 19.20 h SELČ čaká meranie síl proti Švajčiarom.

Nasledovať bude piatkový zápas proti Kazachom (19.20 h SELČ), v nedeľu 21.5. o 15.20 h SELČ Slováci vyzvú Slovincov a v utorok už o 11.20 h SELČ aj Nórov. V Rige sa potom uskutočnia aj dve štvrťfinálové stretnutia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Tampere bude hostiť „áčko“

Súboje A-skupiny bude hostiť Tampere, kde počas víkendu 27. a 28. mája turnaj vyvrcholí. Vo Fínsku absolvujú súboje základnej skupiny výbery Fínska, Švédska, USA, Nemecka, Dánska, Rakúska, Francúzska a Maďarska.

Model turnaja zostáva nezmenený, z dvoch osemčlenných skupín postúpia do štvrťfinále play-off po štyri najúspešnejšie reprezentácie. Slováci budú na MS 2023 obhajovať ôsmu priečku z ostatného šampionátu.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti spoznali rozpis MS 2023, v Rige ich čaká prestížny duel proti Čechom aj ďalšie silné tímy © SITA Všetky práva vyhradené.