Slafkovský si medzi kanoistami vybojoval striebornú medailu a nebyť trestných sekúnd, mohol mať zlato

Šport Vodný slalom

31.7.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant Alexander Slafkovský vybojoval striebornú medailu v nedeľňajších pretekoch kanoistov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v nemeckom Augsburgu.

Beňušovi nepomohla ani čistá jazda

Vo finále dosiahol čas 102,23 s, za „zlatým“ domácim reprezentantom Siderisom Tasiadisom zaostal o 1,18 s. Nebyť štyroch trestných sekúnd, Slafkovský by získal zlato. Tretí skončil ďalší Nemec Franz Anton (+1,61 s), ktorý bol najrýchlejší v semifinále.

Druhému Slovákovi vo finále Matejovi Beňušovi nestačila na cenný kov ani čistá jazda. S časom 103,30 s a mankom 2,25 s na Tasiadisa napokon obsadil konečnú 5. priečku.

Najlepšie sa darilo Paňkovej

Medzi kanoistkami sa majsterkou sveta stala domáca reprezentantka Andrea Herzogová. Triumfovala o 92 stotín sekundy pred Austrálčankou Jessicou Foxovou, a to napriek tomu, že zaznamenala dotyk na 14. bránke. Herzogová vo finále nečelila žiadnej z tria slovenských kanoistiek, ktoré nepostúpili zo semifinále.

Najlepšie sa v ňom darilo Zuzane Paňkovej, ktorá skončila osemnásta, keď za najrýchlejšou v semifinále, Austrálčankou Jessicou Foxovou, zaostala o 13,98 s. Soňa Stanovská obsadila 20. miesto (+15,62 s) a Emanuelu Luknárovú klasifikovali na 23. pozícii (+16,76 s).

Viac k témam: Augsburg, Majstrovstvá sveta MS vo vodnom slalome
Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský si medzi kanoistami vybojoval striebornú medailu a nebyť trestných sekúnd, mohol mať zlato © SITA Všetky práva vyhradené.