Rory Sabbatini sa na turnaji PGA v Palm Beach Gardens zlepšil a postúpil do 3. kola

Ostatné športy Šport

29.2.2020 (Webnoviny.sk) – Reprezentant SR v golfe Rory Sabbatini postupil do 3. kola na turnaji The Honda Classic vo floridskom Palm Beach Gardens, ktorý je súčasťou PGA Tour.

Rodák z juhoafrického Durbanu na podujatí s dotáciou 7 miliónov amerických dolárov mal po prvom kole bilanciu jeden úder nad par (71), no v piatok dosiahol jeden úder pod par ihriska (69).

Stačilo by aj menej

Na prienik ďalej by stačila Sabbatinimu aj o štyri údery horšia bilancia. Lídrom podujatia je domáci Brendan Steele (135) s piatimi údermi pod par. Štyridsaťtriročný Sabbatini v druhom kole zahral dvakrát birdie, na jeho konto raz pribudlo bogey.

Predtým vo štvrtok mal trikrát bogey a dvakrát birdie. Rovnakú bilanciu, teda rovný par ihriska, má po prvých dvoch kolách desať hráčov vrátane Sabbatiniho.

Víťaz turnaja dvojíc

Rory Sabbatini sa v polovici decembra stal spolu s Američanom Kevinom Twayom víťazom turnaja dvojíc QBE Shootout.

Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov triumfovali s bilanciou 31 úderov pod par ihriska a náskokom dvoch rán pred najbližšími prenasledovateľmi – Jasonom Kokrakom a J. T. Postonom.

Juhoafrický rodák sa stal vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Viac k témam: PGA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Rory Sabbatini sa na turnaji PGA v Palm Beach Gardens zlepšil a postúpil do 3. kola © SITA Všetky práva vyhradené.