Ronaldinho spolu s bratom cestovali na pasy s pozmenenými údajmi, vyviazli však bez trestu

Futbal Šport

6.3.2020 (Webnoviny.sk) – Niekdajší virtuóz futbalových trávnikov Brazílčan Ronaldinho síce vycestoval do Paraguaja na pas s pozmenenými údajmi, no v juhoamerickej krajine sa napokon vyhol trestu.

Tridsaťdeväťročný bývalý futbalista a jeho brat Robert priznali pochybenie a súhlasili s alternatívnym trestom, ktorým bude pravdepodobne finančná pokuta v prospech niektorej z miestnych charít. Informuje o tom portál BBC.com.

Ronaldinho mal zákaz opustiť krajinu

Ronaldinho a jeho brat mali od roku 2018 zákaz opustiť rodnú krajinu, pretože odmietli zaplatiť vysoké nedoplatky na daniach z nehnuteľnosti.

Podľa CNN však dvojnásobný najlepší svetový futbalista roka už má od októbra 2019 svoje pasy späť a môže cestovať. Ronaldinho okrem brazílskeho vlastní aj španielsky pas.

Pasy boli pravé, ale so zlými údajmi

Bratská dvojica opustila brazílske Sao Paulo v stredu, na letisku Guarulhos použili svoje brazílske pasy. Pri príchode do paraguajského Asunciónu sa však legitimovali cestovnými dokladmi Paraguaja. Paraguajský pas údajne dostali ako dar.

Dôvodom cesty Ronaldinha do Paraguaja je propagácia futbalistovej knihy a účasť na kampani určenej podpore deťom zo znevýhodneného prostredia.

Krátke vyšetrovanie ukázalo, že pasy bratského dua sú pravé, no boli na nich pozmenené údaje.

Viac k témam: cestovný pas, falošné dokumenty, pas, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Ronaldinho spolu s bratom cestovali na pasy s pozmenenými údajmi, vyviazli však bez trestu © SITA Všetky práva vyhradené.