Molnár bude na Hlinka Gretzky Cupe jediný obhajca striebra. Do Kanady cestujeme ako tím, hovorí

Hokej Šport

16.7.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Ondrej Molnár bude ako jediný reprezentant do 18 rokov obhajovať na tohtoročnom Hlinka Gretzky Cupe striebornú medailu z minulého roka.

Sedemnásťročný krídelník prispel k vlaňajšej finálovej účasti dvoma gólmi a štyrmi asistenciami v piatich zápasoch. Pri neúčasti najväčších slovenských hviezd by mal byť v auguste práve on jedným z lídrov tímu.

„Minuloročný Hlinka Gretzky Cup považujem za najkrajší turnaj v mojom živote. Odniesol som si z neho neopísateľné zážitky, ale netreba sa s tým uspokojiť, pretože kariéra pokračuje ďalej. Myslím si, že aj ročník 2005 je kvalitný a môže dosiahnuť dobré výsledky. Do turnaja pôjdeme skromne, rovnako ako vlani, a nebudeme si dávať prehnané ciele. Chceme hrať náš systém, rýchly hokej a uvidíme, čo to prinesie,“ povedal rodák z Nitry pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Návrat medzi elitu

Molnár si v sezóne 2021/2022 zahral aj v slovenskej extralige, v drese HK Nitra absolvoval 30 duelov základnej časti so ziskom dvoch asistencií.

S „corgoňmi“ sa tešil z prvenstva v súťaži do 18 rokov a reprezentačnej „osemnástke“ významne pomohol k návratu medzi elitu na ostatnom turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta.

S deviatimi gólovými prihrávkami bol najlepším hráčom turnaja, v prvej útočnej formácii s Daliborom Dvorským a Alexom Čiernikom zaznamenal aj jeden presný zásah v piatich stretnutiach.

Prestížny turnaj

„Cítim, že by som mal byť líder mužstva a chcem to ukázať na ľade aj mimo neho. Chcem čo najviac pomôcť spoluhráčom, ale do Kanady cestujeme ako jeden tím a nie ako individuality. Nejde o to, aby sme sa ukázali ako jednotlivci. Podstatný je dobrý kolektív, čo potvrdil aj minuloročný Hlinka Gretzky Cup. Máme výhodu v tom, že viacerí sa dobre poznáme z projektu, a preto sa o dobrú partiu neobávam,“ uviedol Molnár na margo tohtoročnej edície prestížneho turnaja, ktorý sa uskutoční v kanadskom Red Deere.

Slováci sa v A-skupine stretnú s domácimi hráčmi, Švédmi a Švajčiarmi.

Dôležitá sezóna

Molnár bude dostupný klubom zo zámorskej NHL na drafte nováčikov v roku 2023. Budúca sezóna preto bude pre neho veľmi dôležitá.

„Samozrejme, uvedomujem si, že bude draftová. Snažím sa však čo najviac eliminovať tlak, ktorý s tým prichádza. Budem sa snažiť dať maximum do každého tréningu aj zápasu, aby si ma kluby NHL vybrali z čo najvyššej pozície,“ dodal mladý slovenský hokejista.

Viac k témam: Hlinka Gretzky Cup, Hokejové zápasy
Zdroj: Webnoviny.sk – Molnár bude na Hlinka Gretzky Cupe jediný obhajca striebra. Do Kanady cestujeme ako tím, hovorí © SITA Všetky práva vyhradené.