Fortuna liga má za sebou základnú časť, Čierny Peter zostal v rukách futbalistov Trenčína

Futbal Šport

7.3.2020 (Webnoviny.sk) – Základná časť futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 vyvrcholila v sobotu kompletným 22. kolom. S výnimkou duelu ŠKF iClinic SereďMŠK Žilina, v ktorom sa na ihrisku v Nitre presadili favorizovaní hostia v pomere 3:0, mohli ďalšie zápasy prehovoriť do rozlúštenia postupovej tajničky do skupiny o 1. – 6. miesto.

DAC na jar bez výhry

V hre boli ešte tri miestenky do „hornej šestky“, ktoré napokon získali hráči Spartaka Trnava, MFK Zemplín Michalovce, MFK Ružomberok a pridali sa k triu už s istotou Slovan Bratislava, MŠK Žilina a FC DAC 1904 Dunajská Streda.

MFK Ružomberok dlho odolával bratislavskému lídrovi, ale Slovan napokon vďaka gólu Rataa z 88. min vydoloval víťazstvo 1:0. Ružomberčania však nemuseli smútiť, lebo AS Trenčín nevyužil ponúknutú šancu, aby ich predstihol. Trenčania totiž podľahli na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:2 a klesli na prvú nepostupovú 7. pozíciu.

Spartak Trnava potvrdil svoju účasť medzi elitou výhrou 1:0 na ihrisku Dunajskej Stredy, ktorú mu zaistil Sobczyk. DAC neuspel ani vo svojom štvrtom vystúpení v jarnej časti.

Nitra pokorila Senicu

Výhodu domáceho prostredia zužitkovali aj futbalisti Michaloviec, ktoré si poradili s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa zásluhou presného zásahu Sidibého z úvodu druhého polčasu.

Senicu, ktorá mala tiež teoretickú šancu na prienik medzi šesť najlepších mužstiev, pripravila o jarnú nezdolanosť Nitra. Tím spod Zobora vyhral na Záhorí s prehľadom 3:0 a získal dôležité tri body do bojov o záchranu.

Po základnej časti sa liga rozdelí na dve nadstavbové skupiny. Najlepšia šestica tímov bude bojovať o titul, zvyšné mužstvá budú súperiť o konečné umiestnenie či udržanie sa medzi slovenskou elitou.

Fortuna liga 2019/2020

záverečné 22. kolo základnej časti – sobota

ŠKF iClinic Sereď – MŠK Žilina 0:3 (0:2)
Góly: 41. Ďuriš, 45. Kurminowski, 60. Vallo, ČK: 87. Michalík (Sereď) po 2. ŽK

FK DAC Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 0:1 (0:1)
Gól: 14. Sobczyk, ČK: 59. Turňa (Trnava)

FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble – AS Trenčín 2:0 (1:0)
Góly: 22. Sloboda, 50. Švec

FK Senica – FC Nitra 0:3 (0:0)
Góly: 46. Vrábel, 50. Ristovski, 90.1 Chobot, ČK: 81. Addo (Senica)

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Gól: 88. Ratao

MFK Zemplín Michalovce – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)
Gól: 51. Sidibé

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Fortuna liga má za sebou základnú časť, Čierny Peter zostal v rukách futbalistov Trenčína © SITA Všetky práva vyhradené.