Finále Slovenského pohára sa bude hrať v Prešove, domáci sa o trofej a odmenu 10-tisíc eur pobijú so Žilinou

Hokej Šport

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský pohár v hokeji v sezóne 2021/2022 vyvrcholí finálovým duelom medzi Prešovom a Žilinou v utorok 8. februára, hrať sa bude na ľade extraligistu. Víťaz súťaže získa finančnú odmenu 10-tisíc eur.

Zápas chceli organizovať Prešovčania

„Pôvodne sme chceli finále usporiadať na neutrálnej pôde, ale Prešovčania prejavili veľký záujem organizovať zápas. Našli spoločnú reč so žilinským klubom, čo sme rešpektovali. Veríme, že fanúšikovia v Prešove zaplnia dostupnú kapacitu štadióna a vytvoria adekvátnu finálovú atmosféru. Do boja o trofej prenikli dva kluby, ktoré pristúpili k súťaži najzodpovednejšie a pozíciu vo finále si zaslúžili,“ povedal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný podľa webu HockeySlovakia.sk.

Prešovčanom a Žilinčanom sa darilo najviac

Prešovčania v septembri vyhrali základnú B-skupinu, v ktorej zdolali Košice, Martin aj Michalovce. V semifinále Šarišania v oboch dueloch prevýšili úradujúceho slovenského šampióna HKM Zvolen.

Žilinčania síce v A-skupine podľahli Spišskej Novej Vsi, no zdolali Zvolen aj Skalicu, v semifinále si dvakrát poradili s Košicami. Zvolenčania v semifinále nehrali v najsilnejšom zložení, Košičania do oboch duelov nasadili svojich juniorov.

Hokejisti Prešova sú aktuálne v extraligovej tabuľke na 10. pozícii, hráči Žiliny sú lídrami druhej najvyššej súťaže SHL.

Viac k témam: slovenský pohár 2021/2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Finále Slovenského pohára sa bude hrať v Prešove, domáci sa o trofej a odmenu 10-tisíc eur pobijú so Žilinou © SITA Všetky práva vyhradené.